Helemaal Shea

Heb je wel eens gehoord van Helemaal Shea? Het is een kleinschalige zeepziederij gevestigd in Noord-Holland, om precies te zijn in de Rijp. Er worden hier bijzondere vegan zepen gemaakt en ook shampoo bars. Alles wat nodig is voor een natuurlijke huidverzorging wordt hier aangeboden, en dat wordt uiteraard met alle zorg en liefde met de hand gemaakt. Het is allemaal mogelijk in kleine oplages en dan heb je dus ook een vers product om te gebruiken, wat de kwaliteit alleen maar zal bevorderen. 

Waarom Helemaal Shea?

Er zijn meer dan genoeg redenen te bedenken om ook eens voor Helemaal Shea te kiezen. Om te beginnen zijn de producten allemaal vegan en dan worden ze ook gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Ze bevatten ook GEEN microplastics. Alles wordt ook plasticvrij verpakt. Het is iets wat veel mensen aanspreekt, duurzaamheid. Je denkt aan de mens, maar ook aan het milieu en dus aan het klimaat. Dit is ook van belang, want er gaat de laatste tijd veel mis, het klimaat warmt snel op en daar hebben wij allemaal invloed op. Het zijn daarom de kleine dingen die het kunnen doen en als we daarin mee het verschil kunnen maken, dan moeten we dat allemaal samen doen, ook met de productie. 

Meer over de producten

Sowieso is het leuk om wat meer te weten te komen over de producten van Helemaal Shea. Om je een indruk te geven gaan we even terug naar het maken van de natuurlijke zepen. Deze worden namelijk altijd met de hand gemaakt volgens een cold process methode. Dit wil zeggen dat je plantaardige oliën en boters gaat mengen met loog. Dit is een mengsel van water met Na0H. Alles bij elkaar gaat het een verzepingsproces aan. Wanneer het hele proces klaar is dan worden de zeepjes na 24 uur gesneden in handzame blokjes en deze moeten dan wel eerst 4-6 weken kunnen drogen in de houten droogrekken en dan pas mogen ze verpakt worden. Door het zolang te laten drogen krijg je een mooie en harde zeep die ook een hele lange tijd meegaat en bewaard kan worden.