Rolgordijnen: een simpele make-over van je huis

Ben je toe aan een nieuwe look van je huis? Uitgekeken op je woonkamer? Zonder veel geld uit te geven kun je met rolgordijnen je woonkamer of je hele huis een nieuwe uitstraling geven. Kies een frisse kleur die bij de rest van je inrichting past en je weet niet wat je ziet. Raamdecoratie heeft een grote invloed op de sfeer van je huis, met nieuwe rolgordijnen geef je op een betaalbare en praktische manier je huis een opfrisbeurt.

Rolgordijnen voor elke ruimte

Er is voor elke ruimte in je huis een passend rolgordijn. In de woonkamer kun je een wat duurder materiaal nemen om een warme sfeer te creëren, voor de slaapkamer is er verduisterend materiaal en voor je badkamer en keuken zijn er speciale rolgordijnen die vochtbestendig zijn, van polyester. Die zijn ook heel gemakkelijk schoon te maken. Rolgordijnen zijn er in drie soorten: transparant, semi-transparant en verduisterend. De verduisterende rolgordijnen zijn bij uitstek geschikt voor je slaapkamer en de kinderkamer: ze houden het licht vrijwel volledig buiten de deur en garanderen zo een goede nachtrust. Transparante rolgordijnen zijn heel geschikt voor de woonkamer: je kunt nog heel veel licht van buiten naar binnen laten komen en je houdt daardoor veel contact met de omgeving. Semi-transparante rolgordijnen geven wat meer privacy en houden meer licht tegen.

Rolgordijnen op maat gemaakt

Wanneer je je rolgordijnen op maat laat maken heeft dat verschillende voordelen. Ten eerste hoef je zelf niet aan de slag om ze precies passend te maken. Je hoeft ze alleen nog te monteren. Daarnaast kun je kiezen uit veel meer combinaties van materialen en kleuren dan wanneer je moet kiezen uit de standaardmodellen en tot slot: wanneer ze precies op maat gemaakt zijn ziet dat er een stuk netter en strakker uit. Ook houden de verduisterende rolgordijnen beter het licht tegen wanneer ze precies passen.

Elektrische rolgordijnen: gemak dient de mens

Voor de bediening van rolgordijnen kennen veel mensen de ketting of het koord. Voor één enkel rolgordijntje is dat nog steeds een prima oplossing, maar wanneer je in je hele huis rolgordijnen toepast, is een andere oplossing prettiger. Elektrische rolgordijnen zijn op allerlei manieren te bedienen: via een afstandsbediening of via een app op je smartphone. Bij die laatste toepassing kun je je rolgordijnen bedienen overal ter wereld waar je maar internet hebt. Ook kun je zo alle rolgordijnen in je huis desgewenst tegelijk bedienen. Het motortje dat je aanstuurt is netjes weggewerkt in de bovenbuis van je rolgordijn.