De voordelen van lipfillers

Lipfillers zijn een soort injecteerbare behandeling die wordt gebruikt om de lippen extra volume te geven. Ze bevatten hyaluronzuur, een stof die natuurlijk voorkomt in het lichaam en die verantwoordelijk is voor het vasthouden van vocht en het geven van volume aan de huid en dus ook lippen. Zo kun je ervoor kiezen om alleen je bovenlip te laten behandelen, maar is het ook mogelijk om beide lippen te laten doen. Wat je wel vaak ziet, is dat veel vrouwen net even iets meer volume in hun bovenlip willen hebben en daarom dus ook vaker kiezen voor lipfillers in de bovenlip. Omdat de voordelen natuurlijk enorm zijn, hebben we er een aantal voor je hieronder verder uitgelicht. Dus loop jij al een tijdje met het idee om lipfillers te laten injecteren, maar twijfel je over een aantal zaken, dan kunnen deze voordelen je zeker doen laten overtuigen. 

Vollere lippen

Het grootste voordeel tevens ook reden waarom mensen kiezen voor lipfillers, is omdat ze er vollere lippen door krijgen. Vooral voor vrouwen is het hebben van volle lippen een absolute must. Uiteraard is het ook niet de bedoeling dat je het overdrijft, maar een klein beetje extra volume kan al zorgen voor een enorm effect en de uitstraling van je gezicht veranderen. Niet voor niets zijn lipfillers daarom ook zo ontzettend populair.

Lipfillers geven direct effect

Kies je voor lipfillers, dan is het effect vrijwel direct zichtbaar. Dit komt omdat er gebruik wordt gemaakt van een speciale gel, die overigens volledig pijnloos zal worden ingebracht. Het fijne aan deze behandeling, is dat je vrijwel direct het resultaat ziet. Uiteraard kan het wel even duren, maar zijn de uiteindelijke resultaten al na 72 uur zichtbaar. Kies je voor een andere cosmetische ingreep, dan kan dit soms weken of zelfs maanden duren. Vooral wanneer het een ingreep is waarbij ook de nodige tijd nodig is om ervan te herstellen. Iets wat bij lipfillers dus niet het geval is.

Lichaamseigen stof

Een ander voordeel van het laten injecteren van lipfillers, is dat het gebeurt met een lichaamseigen stof, genaamd hyaluronzuur. Dit hyaluronzuur wordt daarom dus ook niet afgebroken, omdat je lichaam het ‘accepteert’. Op deze manier voorkom je dus dat je het risico loopt op eventuele irritaties of infecties, met alle gevolgen van dien. Omdat het een lichaamseigen stof is, hoef je dus niet bang te zijn dat je lichaam hier niet goed op reageert.

Goed voor de huid

Doordat deze lipfillers bestaan uit hyaluronzuur, stimuleren ze ook de aanmaak van extra collageen in de rest van de huid. Zo zorg je er dus niet alleen voor dat je vollere lippen krijgt, maar stimuleert het ook de hydratatie van de huid rondom het gebied dat je laat behandelen. Op deze manier kan het dus ook heel goed zijn dat je ook direct een hele verbetering ziet ten aanzien van de rimpels bij de hoeken van je mond.