Wat motorkleding zo speciaal maakt

motorkleding

De motorfiets is een favoriet vervoermiddel van heel veel mensen. Het biedt een snel transport van A naar B, maar bewaart ook de mobiliteit en vrijheid die je bijvoorbeeld op een fiets ervaart. Helaas is er natuurlijk één groot nadeel: de veiligheid van de bestuurder. Je gaat namelijk aan erg hoge snelheid, maar je bent niet beschermd door een cabine, zoals in een auto. Daarom is het belangrijk jezelf zo goed mogelijk te beschermen met speciale motorkleding.

motorkleding

Wat is motorkleding?

Motorkleding is speciale kleding die de bestuurder van een motorfiets beschermt in het geval van een ongeluk. Bij auto’s heb je namelijk allerlei maatregelen zoals de veiligheidsgordel en kreukelzones. Op een motorfiets heb je dat niet, daarom moet je ervoor zorgen om verwondingen te vermijden of toch in ieder geval te beperken. Motorkleding beschermt dus vooral tegen breuken en schaafwonden, dat doet het door op strategische plekken de kleding extra te verstevigen en door een slimme keuze aan stevig materiaal.

Is motorkleding dragen verplicht?

In veel landen is in elk geval het dragen van een gekeurde helm verplicht, het hoofd is dan ook het belangrijkste lichaamsdeel om te beschermen en is vrij kwetsbaar. Verder is het vaak echter niet verplicht om echt professionele motorkleding te dragen, maar in sommige landen bijvoorbeeld wel om op zijn minst lange broekspijpen en mouwen te hebben. Het is sowieso aangeraden om toch degelijke motorkleding aan te schaffen, dat is duurder, maar kan echt het verschil maken moest er onverhoopt toch iets fout gaan!