Stedentrip

In de zomer ga ik altijd kamperen. Ik woon in de stad en dan is het heerlijk om tijdens je vakantie continu buiten te zijn. Meestal kies ik dan voor rustige mooie plekken op het platteland. Ik kom dan heerlijk tot rust en geniet van het vele groen om me heen en de eenvoud van het kamperen. Maar er is zoveel te zien in de wereld en ook daar ben ik gevoelig voor. Af en toe gun ik het mezelf een mooie reis te maken naar een land waar ik benieuwd naar ben. Stedentrips doe ik niet zo vaak. Als ik dan benieuwd ben naar een stad wil ik graag meer van het land zien. Een vriendin van mij is onlangs single geworden en zij bezoekt juist wel met enige regelmaat steden. Ze geniet ervan zich onder te dompelen in zo’n stad. Ze houdt van architectuur en bezoekt graag veel musea. Sasha vroeg of ze mij kon overhalen een keer met haar mee te gaan.

Luxe alsjeblieft

Ik was er wel voor te porren. Al had ik een voorwaarde. Hoewel ik voor mijn vakanties kies voor eenvoud, wilde ik tijdens onze stedentrip wel een beetje een luxe accommodatie. Als je dagen achter elkaar door een stad wandelt, is het wel zo fijn echt even helemaal te kunnen ontspannen als je weer terug bent op de plek waar je overnacht. Ik wilde een goed bed, een bad en een balkon of iets van een buiten waar ik ’s ochtends lekker even zou kunnen lezen. Sasha was al zo blij dat ik met haar mee wilde, dat ze zeker bereid was deze keer wat meer uit te geven aan de accommodatie. Ze beargumenteerde ook dat we onszelf ook best eens mochten trakteren, want we waren immers single. Wie zou het anders doen? We zochten een charmant verblijf uit aan de rand van de stad. Hoe dichterbij onze reis kwam, hoe meer ik me erop verheugde.

Verkwikkend

Het werd een top trip. We hebben eindeloos gestruind door mooie oude wijken, genoten van lokale gerechten en een bijzondere tentoonstelling bezocht. Je moet natuurlijk altijd een beetje geluk hebben met het weer. Eén middag heeft het wel geregend, maar dat was net de paar uur dat wij in het museum waren. We hebben wel heel veel gelopen. ’s Avonds waren we dan ook enthousiast over wat we die dag gezien hadden, maar wel moe. We namen dan een douche of bad en sliepen in heerlijke bedden, waardoor we ons weer even op konden laden. Ik hou er enorm van af en toe een bad te nemen, maar toen ik ’s ochtends een douche nam, realiseerde ik me weer hoe fijn dat ook kan zijn. We hadden namelijk een stortdouche in onze badkamer en het is net of je getrakteerd wordt op een zomerse regenbui. Ik besloot toen dat ik dat ook thuis wilde. Zo zou ik steeds weer even terug kunnen denken aan de leuke vakantie en daarnaast elke ochtend kunnen genieten van een verkwikkende douche. Door onze stedentrip heb ik er een nieuwe liefhebberij bij, want we hebben afgesproken volgend jaar weer te gaan. En ik heb gemerkt dat ik naast eenvoud ook erg kan genieten van wat luxe!