Kom alles te weten over viscose stoffen.

viscose stoffen

Viscose stoffen is een soort stof dat erg bijzonder is. Het is een stof die erg prettig gedragen wordt en wordt vergeleken met het dragen van katoen en zo zacht is als zijde stof. Vroeger werd viscose stof ook wel als kunstzijde bestempeld. Wist je dat viscose kreukvrij is en de stof vormvast is en daarnaast volledig zijn kleur behoudt? Al deze kenmerken maken deze stof erg aantrekkelijk om kleding mee te maken en wordt steeds meer gezien in de winkelstraten.

viscose stoffen

Nadelen van viscose stoffen

Om alleen de voordelen te benoemen van de viscose stoffen is natuurlijk niet eerlijk. Daarom wil ik jullie ook wat laten lezen over de nadelen van deze stof. Het vervelendste is dat viscose stof snel krimpt en tijdens het wassen met te hoge temperaturen ( boven de 30 ) al snel gaat krimpen. Daarnaast is de stof ook niet rekbaar. En ook met strijken zou je moeten oppassen dat de strijkbout niet te heet staat.

Viscose gebruiken voor kleding

Wat het meeste voorkomt met deze stof is dat het wordt gebruikt voor kleding. De stof voelt zacht aan en geeft in veel gevallen een luxe uitstraling. Deze stof komt dan ook veel voor in de mode-industrie en wordt met de dag populairder. De stof is ideaal te gebruiken voor vrouwen kleding zoals rokken, jurkjes of lingerie. Maar ook voor overhemden wat tevens ook heel modieus is voor mannen. Ook voor kinderen wordt deze stof meer gebruikt.