Hoe jongens kleding kopen

We spreken in dit artikel vaak over dames mode maar we dachten dat het ook interessant zou zijn om te kijken hoe jongens kleren kopen en of ze ervan houden. Daarom deden we verschillende polls onder ons mannelijk publiek.

Jongens kopen graag in bulk

Het werd al snel duidelijk dat mannen er niet van houden om kleding te kopen. Daarom bleek ook al snel dat ze ervoor kozen om in bulk in te kopen. Had ik al gezegd dat de meeste jongens een hekel hebben aan kleding kopen? Uit onze polls bleek dat heel veel jongens eigenlijk liever niet gaan shoppen, daarom kopen ze die enkele keer dat ze wel gaan ook in bulk. Jongens kopen ook minder verschillende kleren. Vaak kopen ze meerdere paren van dezelfde broek of shirt. Waar vrouwen vaak graag een keer per maand gaan shoppen, shoppen jongens maar een keer per half jaar of zelfs jaar. Ze kopen dan gewoon 8 paar van dezelfde shirts en broeken en dan zijn ze klaar voor een hele tijd.

Jongens houden van deals

Jongens houden niet alleen niet van kleding kopen, ze houden er ook niet van om de volledige prijs voor kleding te betalen. Wanneer jongens dan toch realiseren dat ze moeten gaan shoppen, vinden ze het fijn om dan tenminste korting te hebben. Uit onze polls bleek dat wanneer je jongens wilt laten shoppen je maar beter een korting kunt geven als kledingwinkel.

Iets anders dat erg opvallend was, was de voorkeur voor blauw. Jongens houden van de kleur blauw – als je een man bent, ga dan in je kast kijken. Als je partner een man is, kijk dan in zijn kast. Wat zie je? Heel veel … en heel veel … blauw. Blauw is de meest populaire kleur waar jongens op onze site naar aangetrokken worden, gevolgd door zwart.

Jongens houden niet van “browsen” voor kleding

Jongens zijn niet dol op online bladeren door pagina na pagina kleding om te vinden wat ze willen. In het ideale geval willen jongens dat iemand anders gewoon weet wat ze leuk vinden en ze een samengestelde lijst sturen zodat ze niet zelf hoeven te bladeren. Een goede plek om dit te doen is Gant kleding online kopen. Geef jongens pagina na pagina kleding en ze kopen niets, laten ze zes items zien die zijn afgestemd op hun stijl of maat en ze kopen.

Mannen weten hun maat niet

Een andere opvallende constatering was dat veel mannen niet goed weten wat hun maten zijn. Veel mannen weten alleen of ze een small, medium of large zijn, maar hebben geen idee over hun specifieke maten.