Hoe je no show sokken niet afzakken

Heb je no show sokken die je voeten laten glijden? No shows zijn ontworpen om zo laag mogelijk en onzichtbaar mogelijk te zijn, maar ze hebben vaak als de bijwerking dat ze afglijden. Dat is waarom je moet leren hoe je goede sokken die niet afzakken vindt.

Het is zo dat niet alle no show-sokken goed zijn en sommige zullen van je hiel glijden. De vraag rijst, waarom slippen no show sokken in schoenen? Hier volgen enkele van de meest voorkomende redenen:

Je hebt een goedkoop paar gekocht, de sok heeft geen siliconengrepen, je hebt de verkeerde maat gekocht, de sok biedt niet genoeg dekking of de sok heeft zijn natuurlijke uiteinde bereikt.

Je hoeft alleen maar te weten welke functies bij de no-show-sokken ervoor zorgen dat ze niet van je hiel naar je schoen slippen. 

Er zijn een aantal punten die je moet controleren voordat je no show sokken koopt, zodat je zeker dat het sokken zijn die niet afzakken.

Koop no show sokken van hoge kwaliteit

De eerste tip is om sokken van hoge kwaliteit te kopen. Er is niets mis met goedkope producten, maar je kunt niet verwachten dat ze aan al je behoeften voldoen. 

Het is niet zo dat je € 100 nodig hebt voor een goed paar no-show sokken. Je kunt het veel goedkoper vinden dan dat om een goed paar te hebben. Maar aan de andere kant kun je niet verwachten om voor € 10 twaalf paren te kopen en te denken dat ze geweldig zullen zijn.

Je wil sokken kopen van kwaliteitsstof, functies zoals siliconengrepen en een diepe hakversteviging. Zorg er ook voor dat de sokken jouw voeten bedekken en niet in je schoen schuiven. Kwaliteit heeft om de één of andere reden een prijs.

Koop de juiste maat

Het is cruciaal dat je de juiste maat van no show sokken koopt. 

Als de sokken te groot of te klein zijn, kun je niet verwachten dat ze op de juiste manier om je voeten blijven zitten. Je kunt geluk hebben waardoor de sokken voor een korte periode goed blijven zitten maar uiteindelijk passen ze niet goed en zullen ze blijven slippen.

Dat zal een zeer ongemakkelijke ervaring voor je zijn, maar ook het slechtere gedeelte is dat ze niet genoeg dekking en bescherming zullen bieden.

Selecteer het juiste weefsel

Mensen letten vaak niet op het weefsel van hun sokken, tenzij het voor iets specifieks is zoals hardlopen of voetbal.

Als je sokken zijn gemaakt van katoen (de kans is zeer groot, omdat katoen het meest voorkomende materiaal voor sokken is), moet je weten dat ze vocht absorberen en het is een verschrikkelijke keuze als je voeten zweten. Het zweet kan je sokken hun grip laten verliezen en ze laten slippen.

Merino wol is een geweldige keuze omdat dit materiaal de voeten koel houdt als het warm is en warmte geeft als het koud is, zodat je sokken niet glijden.

Niet alle sokken zijn gemaakt van dezelfde stof, dus je moet verschillende materialen proberen en kijken wat het beste is voor je voeten, schoenen en behoeften.