Een glimp van ruw edelstenen 

Ruwe edelstenen worden verkregen uit minerale agglomeratie. Hieruit ontstaan de mooie edelsteen sieraden zoals je die vandaag de dag kent. Iedere edelsteen doorloopt zijn eigen proces. Ruwe edelstenen worden verkregen uit de natuur en hebben aanvankelijk onregelmatige vormen. Dat komt omdat ze op natuurlijke wijze worden verwerkt zonder menselijke hulp. Het snij- en vormproces is behoorlijk ingewikkeld, maar hierdoor wordt de ruwe edelsteen omgetoverd tot een mooi sieraad. Het is niet verrassend dat veel liefhebbers op zoek zijn naar sieraden die zijn versierd met natuurlijke edelstenen. Door sieraden zoals edelsteenringen en hangers te dragen, lijkt de drager dichter bij de natuur te staan ​​en kan hij verschillende soorten positieve energie opwekken die nuttig is voor de gezondheid en spiritualiteit. 

Hoe herken je het type ruwe edelsteen? 

Het is moeilijk zijn om ruwe edelstenen te onderscheiden die net zijn verkregen, omdat deze stenen moeten worden gemengd met andere soorten mineralen. Dit is niet iets dat handmatig kan worden gedaan. Je kunt dus niet zomaar bepalen wat voor soort edelsteen is gevonden. De onbewerkte edelsteen moet eerst schoon gemaakt worden. Dit kan worden gedaan door ze te laten weken, zodat het vuil op de steen weg kan worden gehaald. Daarna wordt de steen gedroogd met een doek zodat het vuil kan worden verwijderd. Op deze manier wordt de steen gereinigd. Indien nodig kun je een zachte borstel gebruiken voor klein vuil dat niet met een doek te verwijderen zijn. Als alles schoon is, kun je zien welk type steen je hebt gevonden. Dit is te zien aan de kleur en de gravure op de steen. Het is echter beter om de steen te laten bewerken door experts. Zij zijn zeer bedreven in het bepalen van het type steen dat is gevonden. 

Ruwe edelsteen behandeling 

Nadat je weet welk type steen je hebt, moet je weten hoe je de ruwe edelsteen moet behandelen. Elke ruwe edelsteen moet op een andere manier behandeld worden. Hoewel bij de meeste behandelingen met onbewerkte edelstenen een mild reinigingsmiddel wordt gebruikt, zijn er bepaalde soorten stenen die kunnen worden beschadigd als je ze schoonmaakt met een hard reinigingsmiddel of een chemische stof. Daarom is het erg belangrijk om ruwe edelstenen te behandelen voordat je ze tot sieraden verwerkt. 

Sieraden maken van ruwe edelstenen 

Nadat de ruwe edelstenen klaar zijn, kun je ze verwerken tot decoraties die aan een ring of hanger kunnen worden bevestigd. Diverse edelsteen leveranciers en specialisten zoals Ruben Robijn zorgen voor een grote diversiteit aan onbewerkte edelsteenvarianten die klaar zijn om te verwerken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de schade die kan ontstaan ​​bij het reinigen van de onbewerkte edelsteen. Alles is ontdaan van onzuiverheden die in ruwe edelstenen voorkomen. Als je mooie sieraden wilt maken, kun je die ruwe edelstenen krijgen van dergelijke leveranciers. Surf nu op internet en zoek een vertrouwde edelsteenleverancier om de onbewerkte edelstenen te krijgen die je nodig hebt!