De perfecte schoen voor op vakantie

De Havaiana slipper is een onmisbaar item in de vakantiekoffer. Met name de Ipanema slippers is een veelgekozen schoen onder de vakantiegangers. Slippers zijn handig voor onder de douche, in huis, bij het zwembad of op het strand. De schoenen zijn makkelijk om in te stappen, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van veters of klittenpad. Je schuift er zo met je voet in. Slippers passen eigenlijk onder iedere outfit. Ook houden ze je voeten lekker koel tijdens de warme zomerdagen! met slippers kun je met gemak op ieder oppervlak te lopen. Ze worden in verschillende stijlen en materialen gemaakt.

Voordelen van slippers

Naast dat slippers ontzettend makkelijk aan en uit gaan, heeft deze schoen nog meer voordelen. Slippers zijn vaak gemaakt van waterbestendig materiaal. Een veelvoorkomend materiaal is rubber. Rubber kan goed tegen water en tegen de zon. De slippers zullen dus niet snel verouderen als ze hiermee in contact komen. Daarnaast is het heel handig dat slippers een open schoen zijn. Zo hoef je na een uurtje op het strand te hebben gelopen, niet het zand uit je schoenen te schudden. Bovendien zijn slippers erg licht in gewicht. Ze zullen je koffer dus niet zwaarder maken. Nog niet overtuigd? Wat dacht je van mooie bruine voeten?

Aandachtspunten bij het kopen van slippers

Wanneer je slippers koopt, is het handig om op een aantal dingen te letten. Allereerst is het belangrijk om te bedenken waarvoor je de slipper wil gebruiken. Is het een alledaagse schoen die veel in de stad gedragen zal worden? Of ga je er lekker mee op het strand en in de zee lopen? Wanneer je dit weet, kan je de materiaalkeuze hierop aanpassen. Zo is suede misschien minder geschikt voor een strandslipper, terwijl rubber of plastic hier juist heel handig is. De pasvorm van de slipper kan ook een interessant punt zijn om naar te kijken. Sommige mensen vinden een stukje tussen hun tenen niet fijn zitten. Zij kiezen liever voor een bandje over de tenen.