Bij deze Nederlandse modemerken zal je geheid slagen

Landen als Italië en Frankrijk waren lang geleden de echte trendsetters in de modewereld. Ter vergelijking: Nederland is slechts secundair, want er zijn weinig verschillende merken.

G-Star RAW, een onmisbaar merk in de huidige mode industrie

Als het gaat om de opkomst van Nederlandse modemerken, is een merk dat je absoluut niet mag vergeten, G-Star. Dit is een merk met originele Nederlandse modesmaak. Het begon allemaal met het merk Gap-Star in de jaren 80. Terwijl Gap-Star erg vriendelijk lijkt voor een Amsterdammer, verwart het teveel met Gap op de internationale markt. Na de rebranding naar G-Star RAW heeft het merk het moeilijk gehad.

Het is nu opgenomen in de lijst van de 100 meest winstgevende kledingmerken ter wereld. Interessant is dat C&A ook op de lijst staat. Qua volume kan C&A meer verkopen, maar qua fashion is G-Star RAW veel beter.

Enkele andere bekende merken van Nederlandse bodem

Een ander zeer bekend merk is natuurlijk Scotch & Soda. Het merk is ook ontstaan ​​in Amsterdam, net als G-Star. Je zou Amsterdam eigenlijk een vruchtbare voedingsbodem voor mode kunnen noemen.

Nederlanders zijn ook goed in het maken van coole legendarische jeans, naast G-Star is ook PME Legend een goed voorbeeld.

We zullen de komende jaren zeker nog meer coole mode-ontwikkelingen zien!