Balken van vurenhout om alles te bouwen

Hout is een grondstof die wij als mensen ontzettend vaak gebruiken. Eigenlijk zelfs vaker dan we ons soms realiseren. Wij bouwen jaarlijks ontelbaar veel constructies die allemaal van hout zijn. Vooral de bouwbedrijven krijgen dan ook vaak met hout te maken. Uiteraard halen we dit hout van de bomen, maar niet iedere boom zal ons hetzelfde type hout geven. Toch is het voor bepaalde onderdelen of constructies handiger om een specifiek soort hout te hebben. Elk soort hout heeft namelijk zo zijn eigen voor- en nadelen. Het is dan ook belangrijk dat je nooit zomaar wat hout koopt. Zorg er altijd voor dat het hout dat je gebruikt op de best mogelijke manier zal werken voor datgeen waar jij mee aan de slag zal gaan. 

 

Vuren balken

Vuren balken worden bijvoorbeeld zeer vaak gebruikt bij constructies. Dat is dan ook niet voor niets, want deze balken zijn van grote kwaliteit. Vuren balken kunnen op veel verschillende manieren worden ingezet en daarom worden ze ook erg vaak gebruikt, zowel bij constructies binnen als buiten. Deze balken komen van vurenhout. Dit type hout is afkomstig van de naaldbomen. Om nog specifieker te zijn, het vurenhout komt van de fijnspar. De balken die van dit hout gemaakt worden zijn erg stevig en daarnaast hebben ze nog veel meer verschillende voordelen. Zo kan dit type hout voor van alles en nog wat gebruikt worden om binnen te bouwen. Maar het mooie van dit prachtige hout is dat het ook buiten z’n mannetje staat en ontzettend lang mee kan gaan door de kwaliteit van het hout. 

 

Binnen en buiten

Wanneer jij het vurenhout of de vuren balken binnen gaat gebruiken kan er uit twee verschillende soorten worden gekozen. Zo is het mogelijk om te gaan voor de ruwe of de geschaafde balken. Binnen wordt vaker gebruik gemaakt van het geschuurde vurenhout. Niet alleen zijn deze balken namelijk makkelijker in het gebruik, maar ook zien ze er door het schaafwerk erg stijlvol uit. Door het machinale schuurwerk zijn de balken ook maatvast, wat zeer handig is voor de constructie. Toch kan er ook buiten gebruik worden gemaakt van de vuren balken. Het handige van dit type hout is dat het namelijk waterafstotend is en daarnaast is het ook schimmelwerend en brandvertragend. Het is dus een zeer degelijke houtsoort dat voor veel verschillende zaken ingezet kan worden. Wel is het bij buitengebruik altijd aan te raden om het vurenhout te impregneren. Zo weet je zeker dat het hout voor een naaldboom langer mee zal gaan.